Ghid pentru Parinti: Cum consolidam imunitatea copiilor la inceput de an scolar

De Portal Invatamant
la 14 Sep. 2023 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid pentru Parinti: Cum consolidam imunitatea copiilor la inceput de an scolar14Sep.2023

Incepe scoala, iar pentru parinti si copii deopotriva, acest moment reprezinta nu doar o tranzitie importanta in viata, ci si o oportunitate de a invata si de a creste. Pe langa noile prietenii, materiile scolare si aventurile din sala de clasa, inceperea scolii aduce cu sine si o serie de provocari legate de sanatate. Cu sezonul rece si o gama variata de agenti patogeni, consolidarea imunitatii copiilor devine esentiala. Astfel incat este cel mai potrivit moment sa vorbim despre consolidarea imunitatii copiilor, despre informatii de baza care sunt bine de stiut inainte de luarea oricarei masuri. Vom puncta de asemenea si cateva strategii, care pot ajuta parintii sa protejeze si sa intareasca sistemul imunitar al copiilor, pentru ca ei sa sepoata bucura de scoala si de toate experientele minunate pe care le aduce.

Informatiile de baza. Ce este sistemul imunitar?


Sistemul imunitar al copiilor este un complex de celule si molecule specializate care au rolul de a proteja organismul impotriva infectiilor, inclusiv a virusurilor. La nastere, sistemul imunitar al copiilor este inca in dezvoltare si nu este la fel de eficient ca cel al adultilor. Astfel, copiii sunt mai susceptibili la infectii virale si au nevoie de timp pentru a-si construi o imunitate adecvata. Sistemul imunitar al copiilor se bazeaza pe doua componente principale: imunitatea innascuta si imunitatea adaptativa. Imunitatea innascuta ofera o prima linie de aparare impotriva infectiilor, recunoscand rapid elemente comune ale agentilor patogeni, cum ar fi virusurile. Imunitatea adaptativa se dezvolta pe masura ce copilul creste si invata sa recunoasca si sa lupte impotriva virusurilor specifici, dezvoltand anticorpi si celule imune specializate.
 

Informatii de baza. De ce are nevoie sistemul imunitar pentru a lupta cu virusurile?
 

Pentru a lupta cu virusurile, sistemul imunitar al copiilor are nevoie de o serie de factori. Primul este expunerea la diverse infectii, care ii ajuta pe copii sa-si construiasca o memorie imunologica si sa devina mai rezistenti la acele virusuri in viitor. Atunci cand copiii vin in contact cu diverse microorganisme patogene, sistemul lor imunitar este pus in alerta, iar celulele imune incep sa invete sa recunoasca si sa lupte impotriva acestor agenti patogeni. Aceasta expunere initiala este cruciala pentru construirea unei memorii imunologice. Memorarea si recunoasterea ulterioara a acestor patogeni permit sistemului imunitar sa reactioneze mai rapid si mai eficient atunci cand copilul intra din nou in contact cu aceeasi infectie sau cu un virus similar. Astfel, copiii devin mai rezistenti la infectiile recurente, deoarece sistemul lor imunitar este pregatit sa le combata.
 
Pe langa expunerea la infectii, este importanta o alimentatie sanatoasa, bogata in nutrienti esentiali, pentru a sustine dezvoltarea si functionarea corecta a sistemului imunitar. Nutrientii esentiali, precum vitaminele (A, C, D, E) si mineralele (zinc, fier, seleniu), contribuie la functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar. Acesti nutrienti ajuta la productia de celule imune si anticorpi si la mentinerea integritatii barierei mucoase, care reprezinta prima linie de aparare impotriva patogenilor. O dieta echilibrata, bogata in fructe, legume, proteine slabe si cereale integrale, asigura un aport adecvat cu aceste substante nutritive esentiale, si contribuie la mentinerea unei microbiote intestinale sanatoase, care are legatura stransa cu sistemul imunitar.
 
Nu in ultimul rand, odihna si gestionarea stresului reprezinta, de asemenea, factori importanti pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos la copii. Atunci cand copiii se odihnesc adecvat, corpul lor are oportunitatea de a se recupera si de a-si consolida sistemul imunitar. In timpul somnului, organismul produce citokine si celule albe care combat infectiile si ajuta la regenerarea tesuturilor. Cand copiii nu primesc suficient somn, sistemul lor imunitar poate deveni mai slab, ceea ce ii face mai susceptibili la infectii. In ceea ce priveste stresul cronic, acesta poate declansa eliberarea de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care pot suprima sistemul imunitar si il pot face mai putin eficient in lupta impotriva infectiilor. Prin urmare, invatarea de catre copii a abilitatilor de gestionare a stresului, precum si crearea unui mediu de sprijin emotional si sigur, contribuie la mentinerea unui raspuns imun adecvat. Cu ajutorul gestionarii stresului si a unui somn regulat, copiii pot avea un sistem imunitar mai puternic, capabil sa faca fata provocarilor si sa-i protejeze impotriva infectiilor.
 
In general, un stil de viata sanatos si echilibrat, impreuna cu o igiena personala, sunt de ajuns pentru a sustine sistemul imunitar al copiilor si pentru a-i ajuta sa ramana sanatosi si rezistenti la infectii. Cu toate acestea, exista si cateva exceptii. Spre exemplu, inainte de sezonul rece ori in plin sezon al virozelor si al racelilor.
 
Un aliat al consolidarii imunitatii copiilor este Frutdep IMMUNO!

Frutdep IMMUNO este o solutie orala de incredere, conceputa pentru a sustine si consolida sistemul imunitar al copiilor in fata infectiilor de tract respirator, prin compozitia sa bogata in nutraceutice si sucuri concentrate din fructe.
 
Actiunea sa antivirala si antibacteriana, ajuta la reducerea duratei si severitatii infectiilor de tract respirator. Combinatia de resveratrol, lactoferina, betaglucan si vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic si vitamina C, sprijina sistemul imunitar in lupta impotriva agentilor patogeni. De asemenea, sucurile concentrate din fructe adauga o doza suplimentara de nutrienti esentiali si antioxidanti, contribuind la intarirea organismului, oferind in acelasi timp un gust apreciat de catre copii.
 
Recomandarile de administrare ale Frutdep IMMUNO sunt flexibile si se adapteaza nevoilor individuale ale copiilor. Pentru preventie sau inainte de intrarea in colectivitati, se poate administra timp de 10 zile pe luna, pentru o perioada de 3 luni. In faza acuta a unei infectii, se recomanda administrarea timp de 7-10 zile pentru a ajuta la combaterea infectiei. Faza de consolidare poate varia intre 10-14 zile, in functie de necesitati, iar pentru tratamentul recurentelor, se poate lua timp de 20 de zile pe luna, timp de 3 luni.
 
Frutdep IMMUNO este un ajutor de nadejde in eforturile de consolidarea a imunitatii copiilor, pentru a face fata cu succes provocarilor de sanatate specifice inceputului scolii si perioadelor recurente de raceli si infectii de tract respirator.
 
*Se poate administra copiilor incepand cu varsta de trei ani.
 
Definitivat - Sfaturi pentru Nota 10
Teste Rezolvate + Metodologie pentru examenul de Definitivat

DEFINITIVAT - modele de Teste. ATENTIE la modificarile aparute in legislatie si metodologie:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

sistem imunitardrpytofrutdepimmunovitamina csezonul recevirozeimunitate copii


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//