Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
De Portal Invatamant la 15 Nov. 2021 |
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Un laptop pentru studenti nu este util doar pentru sarcinile de facultate, proiecte si studii de caz. De asemenea, un astfel de laptop va fi folosit pentru navigare pe Internet, pentru vizionare de filme, jocuri si multe alte activitati. Exista atat de multe laptopuri pe piata din care poti alege, de la entry- level la gaming high-end, incat poate fi destul de dificil sa alegi un model perfect.
Ca student, alegerea unui laptop va tine cont automat si de bugetul pe care il ai disponibil. Apoi, daca ai in vedere si factorii de mai jos, ar trebui sa ajungi mai usor la configuratia potrivita pentru tine.
Dar, inainte, iata recomandarile onlaptop:
Acest lucru o sa te ajute ca sa-ti dai seama ce tip de laptop iti poti permite. In definitiv, cam orice laptop modern ar trebui sa fie bun pentru facultate, dar in realitate, exista unele detalii la care ar trebui sa fii atent.
De exemplu, pentru cursuri online, vei avea nevoie obligatoriu de o camera web. Daca mergi des cu laptopul la facultate, acasa, la camin sau in excursie, vei avea nevoie de un model cat mai compact si portabil, dar daca lucrezi de obicei dintr-un singur loc, atunci un model cu display de 15 inch poate fi mai potrivit pentru tine.
De asemenea, ar trebui sa iei in considerare si activitatile pe care le vei realiza pe laptop. Veti avea proiecte comune? Vei lucra cu anumite programe la anumite seminarii si cursuri? Esti student la arhitectura si vei folosi anumite soft-uri speciale? Raspunde la aceste intrebari si iti va fi mai usor sa ajung la cel mai bun laptop pentru tine.
Windows 10 este unul din cele mai populare sisteme de operare de azi. S-ar putea sa-l gasesti preinstalat pe mai multe laptopuri. Avantajul sau e ca e intuitiv si usor de utilizat. Poti instala orice soft pe el. In functie de ce studiezi, pot exista insa cerinte specifice de sistem, cum ar fi MAC OS ori Linux.
De exemplu, daca ai nevoie de un pachet software care ruleaza pe un Mac, nu vei putea face asta pe un laptop cu Windows. Cu toate acestea, un MacBook sau un MacBook Pro este mai scump, dar poti alege sa instalezi si Windows pe el. Laptopurile care ruleaza cu Linux sunt mai accesibile la pret decat cele care vin cu Windows preinstalat, dar ar trebui sa te asiguri ca poti lucra pe acest sistem de operare, pentru ca Linux-ul este diferit de Windows.
Laptopurile pot sa vina cu procesoare Intel sau AMD. Alegerea corecta poate fi un pic dificila. Daca vei folosi laptopul in special pentru temele de la facultate, pentru jocuri de baza si soft-uri usoare, atunci un procesor Intel Core i3 sau AMD seria A6 sau AMD A8 ar trebui sa fie suficient. Pentru studentii care opereaza insa cu programe speciale sau cu software intens grafic, poate fi nevoie de un laptop mai performant, cu procesor Intel Core i5, Intel Core i7 sau chiar AMD A10.
Cele mai multe laptopuri vin cu 4 GB RAM, ceea ce este grozav pentru taskuri zilnice cum ar fi Microsoft Office, navigare pe Internet si vizionare de filme. Daca iti permiti sa cheltui putin mai mult, alege insa un laptop cu 8 GB RAM. Mai multa memorie inseamna ca poti face mai usor multitasking, iar laptopul se va misca mult mai rapid.
Ca student la facultate, cu siguranta vei avea nevoie de mult spatiu de stocare, pentru ca vei lucra cu multe proiecte, fisiere, imagini, muzica, filme, jocuri etc. Majoritatea laptopurilor de azi vin cu HDD de 500 GB pana la 2TB sau chiar mai mult.
Dar, un HDD de 500 GB ar trebui sa fie suficient pentru tot soft-ul pe care va trebui sa-l instalezi. Daca te gandesti ca vei stoca si multe filme si jocuri, atunci un HDD de 1 TB ar trebui sa fie mai potrivit. Daca ai totusi un buget limitat, te poti multumi cu un HDD de 500 GB. In orice caz, poti cumpara si mai tarziu un HDD extern de capacitate mai mare sau poti folosi stick-uri USB.
Pentru performante mai bune, alege cel mai bun ssd de la Samsung, HP, ADATA, WD, Seagate sau alte marci producatoare de SSD-uri.
Exista doua mari optiuni aici: laptopuri cu placa video integrata si laptopuri cu placa video dedicata. Primele sunt mai ieftine, dar nu te vei putea descurca cu ele daca faci grafica intens ori daca folosesti anumite soft-uri consumatoare de resurse video (cum ar fi Photoshop). In schimb, daca intentionezi sa folosesti laptopul doar pentru activitati de baza si vrei sa nu cheltui prea mult pe acesta, poti ramane la unul cu placa video integrata.
Autonomia bateriei este importanta mai ales daca vei merge la cursuri si seminarii sau la biblioteca cu laptopul. Cu siguranta nu iti doresti sa ramai in pana cu laptopul atunci cand ai cea mai mare nevoie de el sau sa cauti in permanenta o priza. Prin urmare, este bine sa alegi o baterie buna cu 3 celule, 6 celule sau 9 celule.
Avand in vedere cele enumerate mai sus, acum ar trebui sa poti alege mai usor laptopul pentru facultate.