Subiecte BAC Romana 2024: Particularitatile nuvelei, la Subiectul al III-lea, profil real. La uman, constructia unui personaj dintr-o nuvela

De Portal Invatamant
la 01 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subiecte BAC Romana 2024: Particularitatile nuvelei, la Subiectul al III-lea, profil real. La uman, constructia unui personaj dintr-o nuvela01Iul.2024

Examenul de Bacalaureat 2024 a continuat, luni, 1 iulie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 se desfasoara in perioada 1 - 5 iulie, in 477 de centre din intreaga tara. Candidatii au la dispozitie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

UPDATE ora 15.00: Ministerul Educatiei a publicat Subiectele la BAC Romana 2024 si baremele de evaluare. La Subiectul al II-lea, candidatii au avut de prezentat in 50 de cuvinte rolul notatiilor autorului in textul dramatic, pornind de la un fragment din "Omul cu martoaga" o piesa de teatru a lui Gheorghe (George) Ciprian. 

La Subiectul al III-lea, la profilul real, candidatilor le-a picat un eseu de minimum 400 de cuvinte in care sa prezinte particularitatile unei nuvele studiate. La profilul uman, candidatii au avut de scris un eseu despre particularitati de constructie ale unui personaj dintr-o nuvela studiata. 
 

Subiecte BAC Romana 2024, real


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.




Barem Subiect Bac Romana 2024, real


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.


Click aici pentru a descarca fisierul pdf.

 

Subiecte BAC Romana 2024, uman


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Barem Subiect Bac Romana 2024, uman



Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Marti, absolventii de liceu vor sustine proba obligatorie a profilului - Matematica sau Istorie, in functie de profil. Joi are loc proba la alegere a profilului si specializarii, unde se poate opta, in functie de filiera, profil si specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica, argumentare si comunicare, Sociologie si Psihologie. Vineri, elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale vor sustine proba de Limba si literatura materna.
 
Potrivit datelor anuntate de Ministerul Educatiei, peste 134.000 de candidati (peste 119.000 din promotia curenta si peste 15.000 din seriile anterioare) sunt asteptati sa sustina examenul in aceasta sesiune (toate probele sau, in functie de rezultatele obtinute in sesiunile anterioare si recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

...Modele de Subiecte Rezolvate pentru Bacalaureat 2024<<
 
Probele scrise incep la ora 9,00, accesul elevilor in sali fiind permis, in baza unui act de identitate valid, pana la ora 8,30.
 
Pentru redactarea unei lucrari scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevazute trei ore, calculate din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiaza de prelungire (cu cel mult doua ore) candidatii carora li s-a aprobat solicitarea in acest sens de catre comisiile judetene, conform Procedurii de asigurare a conditiilor privind egalizarea sanselor pentru elevii cu deficiente de vedere, deficiente de auz si tulburari de neurodezvoltare.
 
Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hartia folosita este doar cea distribuita in salile de examen.
 

Ce le este interzis elevilor in timpul probelor scrise la Bac 2024

 
Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc.), precum si a oricarui mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informati ca nu este permis accesul in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc.
 
Candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.
 
Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.
 
Pe durata desfasurarii probelor, toate salile de examen sunt supravegheate audio-video.
 

Rezultate Bac 2024

 
Afisarea primelor rezultate (in centrele de examen si online) este programata in data de 8 iulie, pana la ora 12,00. Contestatiile pot fi depuse/transmise in aceeasi zi, in intervalul orar 12,00 - 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.
 
Afisarea rezultatelor finale este programata in data de 12 iulie (in centrele de examen si online). Rezultatele sunt afisate prin anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului (coduri).

...Modele de Subiecte Rezolvate pentru Bacalaureat 2024<<
 
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulat, urmatoarele conditii: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea; obtinerea cel putin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obtinute la probele scrise).
 
Activitatile din cadrul examenului national de bacalaureat se realizeaza prin intermediul platformei dedicate evaluarii digitalizate.

Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie

 
3—7 iunie 2024 Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
7 iunie 2024 Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 
17—19 iunie 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A
19—20 iunie 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B
19—21 iunie 2024 Evaluarea competentelor digitale — proba D
25—27 iunie 2024 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala — proba C
1 iulie 2024 Limba si literatura romana — proba E.a) — proba scrisa
2 iulie 2024 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
4 iulie 2024 Proba la alegere a profilului si specializarii — proba E.d) — proba scrisa
5 iulie 2024 Limba si literatura materna — proba E.b) — proba scrisa
 
8 iulie 2024 Afisarea rezultatelor la probele scrise pana la ora 12.00 si depunerea contestatiilor in intervalul orar 12.00—18.00
9—11 iulie 2024 Rezolvarea contestatiilor
12 iulie 2024 Afisarea rezultatelor finale
 

Calendar BAC 2024, sesiunea din toamna

 
15—22 iulie 2024 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidatilor care au promovat examenele de corigente
 
8—9 august 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A
9 august 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B
12 august 2024 Evaluarea competentelor digitale — proba D
13—14 august 2024 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala — proba C
19 august 2024 Limba si literatura romana — proba E.a) — proba scrisa
20 august 2024 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
21 august 2024 Proba la alegere a profilului si specializarii — proba E.d) — proba scrisa
22 august 2024 Limba si literatura materna — proba E.b) — proba scrisa
 
26 august 2024 Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12.00) si depunerea contestatiilor (orele 12.00—18.00)
27—29 august 2024 Rezolvarea contestatiilor
30 august 2024 Afisarea rezultatelor finale
 
N O T A:
La solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene/Comisiei de bacalaureat a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba, in situatii justificate si dovedite, inscrierea candidatilor in afara perioadei prevazute, precum si prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor lingvistice sau digitale, de evaluare/reevaluare a lucrarilor scrise ori de afisare a rezultatelor si reducerea perioadei de afisare a rezultatelor.
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?


Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

subiecte bac romana 2024bacalaureat 2024probe scrise bac 2024


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//