Regulament Bacalaureat 2024: Ce se considera semn la Bac si care sunt obiectele interzise in sala de examen

De Portal Invatamant
la 19 Iun. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulament Bacalaureat 2024: Ce se considera semn la Bac si care sunt obiectele interzise in sala de examen19Iun.2024

Examenul de BAC 2024 se desfasoara in conditii stricte, de care absolventii de liceu trebuie neaparat sa tina cont, inca de la intrarea in salile de examen, pentru a preveni orice incercare de frauda sau nereguli.

Potrivit ordinului de ministru 6.156/31.08.2023 privind organizarea si desfasurarea examenului national de bacalaureat — 2024, candidatilor le este interzis sa introduca in salile de examen ghiozdane, genti, sacose sau manuale si notite care i-ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor.

Candidatii care refuza sa isi depoziteze obiectele personale in zonele special desemnate pentru acestea nu sunt primiti in examen. Candidatii care incalca regulamentul examenului de Bacalaureat 2024, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, sunt eliminati din examen. 
 

Regulament Bacalaureat 2024

 
Extras din Ordinul nr.6.156/31.08.2023 privind organizarea si desfasurarea examenului national de bacalaureat — 2024
 
Art. 11. — (1) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop.
 
(2) Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate la alin. (1) in sala stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop nu sunt primiti in examen.
 
(3) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si in alte obiecte de depozitare personale sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
 
(4) Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si in alte obiecte de depozitare personale sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, dispozitive tip IoT, precum si orice alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare/care permit conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicarea cu alti candidati/asistenti din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
 
(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
 
(6) Candidatii care incalca regulile mentionate la alin. (3)—(5) sunt eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de catre cadrele didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit/ au transmis sau nu materialele interzise.
 
(7) Incalcarea regulilor mentionate la alin. (3)—(5) va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea in considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.
 
(8) In situatii obiective, neimputabile candidatului, in care se decide anularea/rescrierea lucrarii in centrul de examen, timpul destinat redactarii lucrarii scrise se poate prelungi, cu cel mult 1 ora, conform unei proceduri elaborate de catre Comisia Nationala de Bacalaureat.
 
(9) Candidatii care doresc sa predea lucrarile inainte de expirarea timpului maxim pot parasi sala de examen fara a primi subiectele. Candidatii primesc subiectele numai daca parasesc sala dupa expirarea timpului maxim destinat desfasurarii probelor scrise.
 
(10) Inainte de inceperea probelor, asistentii prezinta candidatilor prevederile metodologice care vizeaza organizarea si desfasurarea corecta a examenului de bacalaureat si prevederile alin. (1)—(7) si le solicita sa predea toate eventualele materiale si obiecte/dispozitive tip IoT care, potrivit reglementarilor in vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise in sala de examen.
 
(11) Dupa parcurgerea etapelor mentionate la alin. (9), candidatii vor semna un proces-verbal in care se regasesc prevederile alin. (1)—(7) si mentiunea ca au luat cunostinta de faptul ca nerespectarea regulilor mentionate la alin. (3)—(5) are drept consecinta masurile mentionate la alin. (6) si (7).

Ce se considera semn la BAC 2024

 
Potrivit Articolului 56, alin (5) din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat - 2011, valabila si in 2024, "inscrierea numelui candidatului pe foile tipizate in afara rubricii care se sigileaza, precum si orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrarii, atrag dupa sine anularea lucrarii scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atat in centrul de examen, cat si in centrul de evaluare, de catre persoanele din comisie care sesizeaza semnele distinctive, iar decizia se ia de catre presedintele comisiei, dupa consultare cu comisia judeteana/a municipiului Bucuresti". 
 

Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie

 
3—7 iunie 2024 Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
7 iunie 2024 Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 
17—19 iunie 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A
19—20 iunie 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B
19—21 iunie 2024 Evaluarea competentelor digitale — proba D
25—27 iunie 2024 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala — proba C
1 iulie 2024 Limba si literatura romana — proba E.a) — proba scrisa
2 iulie 2024 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
4 iulie 2024 Proba la alegere a profilului si specializarii — proba E.d) — proba scrisa
5 iulie 2024 Limba si literatura materna — proba E.b) — proba scrisa
 
8 iulie 2024 Afisarea rezultatelor la probele scrise pana la ora 12.00 si depunerea contestatiilor in intervalul orar 12.00—18.00
9—11 iulie 2024 Rezolvarea contestatiilor
12 iulie 2024 Afisarea rezultatelor finale
 

Calendar BAC 2024, sesiunea din toamna

 
15—22 iulie 2024 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidatilor care au promovat examenele de corigente
 
8—9 august 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana — proba A
9 august 2024 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna — proba B
12 august 2024 Evaluarea competentelor digitale — proba D
13—14 august 2024 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala — proba C
19 august 2024 Limba si literatura romana — proba E.a) — proba scrisa
20 august 2024 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisa
21 august 2024 Proba la alegere a profilului si specializarii — proba E.d) — proba scrisa
22 august 2024 Limba si literatura materna — proba E.b) — proba scrisa
 
26 august 2024 Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12.00) si depunerea contestatiilor (orele 12.00—18.00)
27—29 august 2024 Rezolvarea contestatiilor
30 august 2024 Afisarea rezultatelor finale
 
N O T A:
La solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene/Comisiei de bacalaureat a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba, in situatii justificate si dovedite, inscrierea candidatilor in afara perioadei prevazute, precum si prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor lingvistice sau digitale, de evaluare/reevaluare a lucrarilor scrise ori de afisare a rezultatelor si reducerea perioadei de afisare a rezultatelor.

Un candidat este declarat promovat la examenul national de bacalaureat daca indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: a sustinut probele de evaluare a competentelor, a sustinut toate probele scrise si a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obtinand, in final, cel putin media 6 la probele scrise.
 
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Pregatire pentru EVALUAREA NATIONALA - simplu si rapid


NOU: Academia.ro – platforma digitala interactiva pentru pregatirea personalizata in vederea succesului copilului la examenul de Evaluare Nationala.

 Site-ul contine 3 sectiuni cu Teste de Antrenament pentru:

 ->  Limba si Literatura romana (25 de teste, 450 de subiecte rezolvate si explicate)

 ->  Matematica (25 de teste, 300 de exercitii rezolvate si explicate)
 ->  Limba Engleza (30 de teste, 600 de subiecte rezolvate si explicate)

...Vezi AICI toate Testele <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

bac 2024regulament bacreguli bacobiecte interzise in sala de examenbacalaureat 2024


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//