Ultima proba va fi la materia aleasa de candidati, tot in functie de profilul studiat. Astfel, cei de la Real vor putea sustine examenul la Biologie, Chimie, Fizica sau Informatica, in timp ce candidatii de la Uman vor opta intre Geografie sau stiinte Socio-Umane.
Evaluarea competentelor lingvistice si digitale va avea loc intre 24-31 august.
Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se desfasoara in zilele de 24 si 27 august si este urmata de evaluarea competentelor in limba materna (proba B) in 28 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in intervalul 29 - 30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in zilele de 30 si 31 august.
Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul
bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 1 septembrie (pana la ora 12:00). in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12:00 si 16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 6 septembrie. Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti. Toate salile de examen trebuie sa aiba in dotare camere functionale de supraveghere video si audio.