Curiozitati despre produsele de birotica si papetarie

De Portal Invatamant
la 29 Apr. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curiozitati despre produsele de birotica si papetarie29Apr.2024

Acasa sau la birou, copil sau adult nu exista persoana care sa nu fi folosit produse de birotica si papetarie cel putin o data pe zi. Ca vorbim de un set de creioane colorate sau un ghiozdan, o coala de hartie pentru imprimanta sau un flipchart, un post-it sau un stilou, o cutie de carton sau o banda adeziva, acest tip de produse face parte din rutina noastra zilnica si suntem atat de obisnuiti cu ele incat nu le mai acordam atentie. Cu toate acestea in spatele multora dintre ele se ascund povesti mai putin cunoscute dar foarte interesante.

Mediul online romanesc este locul in care se pune foarte des intrebarea ”cine a inventat stiloul”. Cat de des? Cam de 1400 de ori pe luna cu un varf de peste 2900 in luna ianuarie a acestui an. Asta in timp ce americanii si englezii, cumulat, pun aceeasi intrebare de aproximativ 400 de ori pe luna. Nu-i banuim de lipsa de curiozitate dar banuim ca romanii pun aceasta intrebare pentru a afla daca intr-adevar stiloul este o inventie romaneasca. Unii dintre noi nu sunt insa interesati doar de informatii  despre stilou ci doresc sa si cumpere unul. Cuvintele folosite sunt foarte variate, unii cauta doar stilou, altii sunt foarte specifici in ceea ce priveste brand-ul, unii vor stilouri de lux, altii stilouri ieftine dar exista o categorie foarte mica de persoane increzatoare, cam 70 lunar, care cauta ”stilouri pentru fete faine”. Nu putem stii daca stilourile trebuie sa fie pentru fete faine ori daca domnisoarele vor stilouri faine pentru fete insa stim ca exista stilouri care se potrivesc exact cautarii lor. Le pot gasi in magazine online ca Austral.ro.

Si pentru ca vorbim despre stilouri faine, va prezentam si cel mai fain stilou, cel putin din punct de vedere al pretului. Este vorba despre un stilou vandut catre un colectionar anonim pentru modica suma de 7,281,792 euro. Nu este o greseala! Stiloul in speta se numeste Fulgor Nocturnus, a fost creat de casa italiana Tibaldi si este incrustat cu 945 de diamante negre si 12 rubine.

Fulgor Nocturnus nu este singurul stilou extravagant si este urmat  de un stilou Montblanc (mai putin fain caci nu are decat 1400 de diamante si este confectionat din aur alb de 18K) ce s-a vandut pentru suma de 1.365.336 euro, o suma colosala dar in acelasi timp un fleac pe langa pretul stiloului Fulgor Nocturnus. 

Caietele sunt si ele produse de papetarie in istoria carora poti gasi lucruri interesante. De-a lungul timpului au existat nenumarate personalitati din varii domenii care au lasat in urma lor caiete faimoase. De exemplu Sigmund Freud in caietele caruia se gasesc notite despre Salvador Dali, Virginia Woolf sau H.G. Wells. 

Pablo Picasso a folosit caietele pentru insemnari dar si pentru schitele preliminare ale unora dintre cele mai cunoscute tablouri ale sale ca Domnisoarele din Avignon. 

In randul personalitatilor ale caror caiete s-au pastrat se numara si Marie Curie, cea care impreuna cu sotul ei, a descoperit radiul si poloniul. Caietele ce pastreaza notele lui Marie Curie se gasesc in Biblioteca Nationala a Frantei, in Paris. Caietele sunt pastrate intr-o cutie de plumb si pot fi vizitate doar cu echipament special caci sunt si vor continua sa fie radioactive pentru urmatorii 1500 de ani.

Putina lume stie ca  primele  plicuri nu erau din hartie ci din lut. Primul astfel de plic dateaza din anii 3500 - 3200 i.e.n. Plicurile din hartie au fost folosite pentru prima oara in China in secolul II e.n. Pe langa corespondenta in plic pot fi trimise tot felul de obiecte, mai mult  sau mai putin valoroase. Un astfel de obiect a fost si diamantul Evrika descoperit in 1867 in Africa de Sud (primul descoperit in aceasta tara) si care cantarea 21,25 de carate. inainte de a fi expediat prin posta catre un mineralog, Evrika a fost folosit ca jucarie de un baiat ce il primise de la mama lui. Iar Evrika nu a fost singurul diamant expediat in plic. Diamantul Hope cu o greutate de 45,52 de carate a fost trimis de proprietarul sau catre Muzeul National de stiinte ale Naturii al Statelor Unite prin posta, intr-un plic de hartie, contra unei taxe de expediere de aproximativ 3 dolari.

Cei ce au nevoie de caiete, stilouri, plicuri, capsatoare sau orice alte produse de birotica si papetarie  pot sa le gaseasca aici. ii avertizam insa ca in oferta respectivului site nu vor gasi produse exotice de genul ”stilourilor faine” mentionate anterior si nici plicuri cu diamante dar cu siguranta ca vor descoperi produse de calitate, de la producatori seriosi si la preturi accesibile.

Sursa foto: pexels.com

 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce MODIFICARI avem la Romana si Matematica pentru clasele V-VIII?

Clasele V-VIII din viata copilului necesita un efort de adaptare si de invatare constanta.

Programa scolara este destul de greoaie. Nu pierdeti din vedere:
  • Rezumatele textelor studiate
  • Teste rezolvate de matematica
  • Gramatica - Fise de lucru rezolvate

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

biroticapapetarieaustral.ro


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//