Programul se va derula la nivel national, iar castigatorii beneficiaza de cate o bursa in valoare de 5.000 euro.
Data limita de inscriere in acest program este 15 septembrie.
Programul Burse ANIS a fost lansat in anul 2018 la initiativa Asociatiei si a reprezentantilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice si a tehnicilor de predare inovative, precum si introducerea in curricula universitara a celor mai noi evolutii din industrie.
"Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de doctor si gradul didactic de lector universitar (cel putin), iar varsta nu trebuie sa depaseasca 40 de ani. Cursurile propuse de acestia trebuie sa se incadreze in domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenta Artificiala (AI), Machine Learning (ML), Fintech, Health Tech si, ca elemente de noutate pentru editia de anul acesta, au fost adaugate tehnologiile Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (incurajarea domeniului STEM si in facultatile non-IT in vederea construirii de produse software)", se arata in comunicatul ANIS.
De asemenea, la editia Bursele ANIS 2019 se vor putea inscrie in cursa si asistentii universitari care pot propune solutii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmand ca premiul sa se imparta in functie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (minimum 50% pentru asistentii universitari).
Proiectele depuse de cadrele didactice vor fi evaluate de un comitet format din 12 reprezentanti ai industriei si profesori din universitatile de profil din tara.
Candidatii vor trece printr-un proces de evaluare preliminara, in baza aplicatiei si a unui clip video in care vor prezenta succint elementele inovatoare. Ulterior, finalistii vor sustine un interviu cu membrii comitetului de evaluare.
"Prima editie a programului Bursele ANIS s-a bucurat de un real succes in mediul academic. Am primit 35 de aplicatii, iar 10 au fost desemnate castigatoare. Misiunea noastra este dezvoltarea industriei prin cresterea performantei. Ne dorim sa continuam acest demers pentru ca stim cat de important este pentru o industrie, mai ales pentru cea de tehnologie, sa gaseasca oameni pasionati si talentati care sa-si doreasca sa-i inspire pe viitorii specialisti", a declarat Catalina Dodu, VP ANIS Education Lead & Atos.
Castigatorii primei editii a programului Bursele ANIS sunt conferentiari, sefi de lucrari si lectori in cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din Romania: universitatile Politehnica din Bucuresti si Timisoara, ASE, Universitatea de Vest din Timisoara, universitatile 'Al. I. Cuza' si 'Gheorghe Asachi' din Iasi, 'Transilvania' din Brasov, Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea din Bucuresti.
Programul 'Bursele ANIS' se va derula anual, avand ca obiective pe termen lung stimularea cadrelor didactice si aducerea celor mai noi competente si abilitati in sfera educationala, precum si a dialogului dintre industrie si mediul academic.
Infiintata in anul 1998, ANIS reprezinta interesele companiilor IT romanesti si sprijina dezvoltarea industriei locale de software si servicii. ANIS are peste 130 de membri, companii cu capital romanesc sau strain, mici sau multinationale, iar cifra de afaceri a acestora cumuleaza peste 2,5 miliarde de euro. Numarul angajatilor din companiile membre ANIS depaseste 38.000.