"Cresterea de la un an la altul atat a numarului de elevi inscrisi la cursurile create de Asociatie dar si la Olimpiada micilor bancheri demonstreaza fara doar si poate ca deja educatia financiara a depasit bariera unei discipline optionale in scoala romaneasca si devine o necesitate de la un an la altul. Suntem bucurosi ca si pentru aceasta editie am gasit deschiderea necesara pentru a asigura finantarea proiectului si recompensarea performantei - profesori si elevi premianti deopotriva", a declarat Ligia Georgescu - Golosoiu, Presedintele Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.
In data de 23 februarie 2018, s-a incheiat perioada de inscriere la olimpiada. "Olimpiada micilor bancheri "este incununarea unei munci pe care dascalii participanti la program o desfasoara, teoretic si practic, pe parcursul a minimum un an. La concursul din acest an, s-au inscris peste 130 de cadre didactice, reprezentand 34 de judete. Fiind centenarul Marii Uniri, la editia din acest an, vor participa si copii din Republica Moldova. Sunt convinsa de efectele benefice ale acestui program pe termen lung la nivelul intregii societati romanesti", a mai declarat Ligia Georgescu - Golosoiu.
Competitia se va derula in mai multe etape, pe modelul concursurilor scolare clasice, obiectivul fiind si imbinarea formalului, cu non-formalul, respectiv vizita la o banca si a predarii interdisciplinare- cunostintele de educatie financiara sunt imbinate cu notiuni de matematica, desen, istorie, antreprenoriat etc.
Olimpiada Micilor Bancheri este un proiect, premiat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu ocazia deschiderii Anului bursier 2018, ca fiind "cea mai buna initiativa educationala pe piata de capital in 2017", care incurajeaza creativitatea si inovatia, gandirea logico-matematica, dincolo de verificarea cunostintelor de educatie financiara dobandite la clasa, cu ajutorul manualelor de educatie financiara puse la dispozitie, gratuit.