

Cangurul Lingvist - Engleza, clasele I-XII: Au inceput inscrierile pentru cea de-a 25-a editie a concursului international

De Portal Invatamant
la 21 Oct. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cangurul Lingvist - Engleza, clasele I-XII: Au inceput inscrierile pentru cea de-a 25-a editie a concursului international21Oct.2024

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie (IDEE) anunta deschiderea inscrierilor pentru cea de-a 25-a editie a concursului international Cangurul Lingvist – Limba Engleza. Destinat elevilor I-XII, concursul va avea loc pe 14 noiembrie si testeaza cunostintele de limba si civilizatie, intuitia, logica si viteza de reactie.

In cadrul concursului sunt propuse elevilor 6 niveluri de competente. Fiecare elev, indiferent de clasa, poate sa aleaga nivelul la care considera ca va obtine cel mai bun punctaj. Astfel, nivelul Start (Pre A1), care contine 25 de itemi, este recomandat elevilor din clasele I-II. Nivelul Story (A1), care contine 30 de itemi, este recomandat elevilor din clasele III-IV.

De asemenea, testele Joey, Wallaby, Grey Kangaroo si Red Kangaroo sunt compuse din cate 50 de itemi, dintre care se puncteaza cel mult 40 de itemi, primii la care s-a raspuns corect sau gresit. Se acorda 10 puncte din oficiu. 
 
„Concursul valorizeaza competentele cheie, cu accent pe cele de comunicare in limbi straine, competente digitale si interdisciplinaritate. Fiecare elev, fie ca a sustinut concursul in format digital sau pe hartie, are acces pe baza unui cod de participare la analiza personalizata a lucrarii sale, unde primeste un feedback asupra raspunsurilor date si sugestii privind imbunatatirea performantelor, acolo unde a gresit. Testul este alcatuit din itemi care pornesc de la un nivel elementar si cresc gradat in complexitate”, declara Boris Singer, fondatorul Asociatiei IDEE.


 
Elevii pot sustine testul pe hartie, pe baza subiectelor transmise catre profesori si multiplicate in scoli, folosind foile de raspuns transmise de asociatia IDEE, sau pot sustine concursul online.
 
In varianta offline, responsabilul de concurs (un profesor sau un parinte) se va ocupa de prezentarea, inscrierea elevilor si organizarea locala. Perioada de inscriere a elevilor se va incheia pe data de 4 noiembrie 2024. Dupa sustinerea concursului, responsabilul va expedia prin colet postal foile de raspuns completate de elevi, in termen de doua zile lucratoare de la data concursului, la adresa: Editura Sigma, O.P. 83, C.P. 36, Bucuresti.
 
In varianta online, parintii pot inscrie elevii individual, pe https://editurasigma.ro, iar inscrierea se poate face inclusiv in ziua sustinerii concursului. De asemenea, inscrierile pot fi coordonate de catre profesori, pe baza codului alocat scolii.
 
Corectarea raspunsurilor se face computerizat, asigurand analiza impartiala a foilor de raspuns si stabilirea clasamentelor. Grila cu raspunsurile corecte va fi afisata pe site-ul www.cangurul.ro. Fiecare elev, folosind codul sau de participare, va gasi pe site-ul concursului: foaia cu raspunsurile date, calculul punctajului, raspunsurile corecte. 
 
Va invitam sa consultati intregul regulament pe www.cangurul.ro.
 
Infiintata in 2007, Asociatia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie (IDEE) reuneste profesori si cercetatori din domeniul stiintelor educatiei, cu o bogata experienta in elaborarea programelor educationale, in evaluare si dezvoltare de curriculum. Scopul asociatiei este realizarea unei comunitati profesioniste capabile sa creeze mecanisme functionale pentru cresterea calitatii sistemului de invatamant preuniversitar. De-a lungul timpului, Asociatia IDEE a derulat o serie de proiecte, cu impact local sau mai extins, pentru sporirea calitatii educatiei. 
 
Concursurile Cangurul se bucura de un mare succes la nivel national si international, ele insotind generatii intregi de elevi de-a lungul parcursului lor scolar. Astfel, Cangurul a devenit mai mult decat un concurs, a devenit o comunitate a carei pasiune pentru cultura, stiinta si perspicacitate a unit elevi din intreaga lume intr-o entitate cu valori comune.
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Agenda Cadrului Didactic 2024 - 2025

Ce este atat de special la aceasta Agenda Cadrului Didactic?

In primul rand, structura ei. Este conceputa exclusiv pentru necesitatile unui cadru didactic, astfel incat sa va ajute eficient in planificarea activitatii si sa nu ratati cumva vreun moment profesional important.

In al doilea rand, agenda este eleganta, atrage imediat atentia.

Si, in al treilea rand, ea aduce o inovatie simpatica: delimitarea celor 5 module de invatare ale anului scolar se face cu cate o caricatura savuroasa.


...Vezi AICI cum arata Agenda <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

cangurulcangurul lingvist englezaconcursuri scolareconcurs cangurul


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//