Olimpiada de Limba Romana, faza judeteana, s-a desfasurat sambata, 9 martie, pentru elevii claselor V-VII si IX-XII.
Redam mai jos o scrisoare venita pe adresa redactiei din partea unuia dintre parintii implicati.
"Buna ziua,
Va scriu pentru a va semnala bataia de joc de la depunerea contestatiilor la Olimpiada de Limba Romana din Bucuresti. La Scoala Gimnaziala 79, dupa cum se poate vedea si din imagine, zeci de parinti si copii au stat intre una si doua ore, dar in medie cam o ora si 40 de minute, in frig pentru a semna un formular de contestare. O procedura care dura maxim 5 minute.
9 grade Celsius erau la ora 10:30 in curtea scolii, cu un vant taios care iti ingheta sangele chiar si pe sub haina de iarna. Multi dintre cei care veneau sa depuna contestatie renuntau cand vedeau coada si conditiile in care trebuie sa stea. Si asa mai scadea numarul contestatiilor depuse, evident. Pentru ca unii parinti chiar nu isi permiteau sa piarda cateva ore in timpul programului de munca. Iar unii copii aveau de mers la scoala, caci programul de depunere a contestatiilor era fix in timpul orelor: luni, intre orele 10 si 14.
De ce nu s-a putut face aceasta procedura online? De ce au trebuit tinuti copiii si parintii in frig atatea ore?
Concluzia tuturor celor prezenti la aceasta coada a rusinii a fost ca doreste "pedepsirea" celor care indraznesc sa conteste nota. Si descurajarea unei participari viitoare la orice Olimpiada de acest fel.
Directoarea scolii ne-a explicat ca "asa este procedura de la minister". Si tot Ministerul a decis, "prin noul regulament" sa nu se mai permita vizualizarea lucrarilor. Pentru ca...de ce nu? Nu a existat o explicatie plauzibila, pur si simplu ca asa este noul regulament si "nu avem ce face".
Le doresc domnilor si doamnelor din Minister sa aiba si ei copii care vor sa inteleaga punctajul si notarea de la un test important pentru ei precum Olimpiada, sa mearga sa stea in frig si vant aproape doua ore si apoi sa i se spuna ca nu se poate vedea lucrarea. Si sa scrie cu degetele inghetate pe formular ca vor recorectare, dupa care sa plece acasa cu copilul intrebandu-se de ce oare sa mai participe la un astfel de simulacru de testare si corectare."
Daca ati avut experiente similare legate de Olimpiadele de anul acesta ne puteti relata in comentarii.
Molnar Monica 11 Mar. 2024 15:36:42
Buna ziua. Ar trebui sa se sesizeze Ministerul si daca procedura de conrestatii consta doar in a depune o cerere, sa se faca online. Cu ce ajuta acest drum pana la o scoala daca nu putem vedea lucrarea? Doar pentru a depune o hartie? Si cei din afara orasului, de la sate, sa mai vina atata drum doar pentru a depune o hartie? Sa se digitalizeze acest proces va rog, mai ales ca nu au timp sa ne arata lucrarile, ci doar pentru a depune o cerere. E multa frustrare pentru copii pentru ca e dreptul lor sa isi vada greselile, doar asa invata si evolueaza. Ne mai miram ca sistemul de educatie din Romania da gres si copii aleg alte scoli din strainatate.Popa Tanase Serban 11 Mar. 2024 13:26:24
Deci...,subiectele nu au indeplinit cerintele minime pentru Olimpiada ,ma refer la materia studiata!!!Baremele de notare sunt subiective!!!!