Invatamantul viitorului - 4 aspecte cheie care definesc mediile de formare a noilor generatii

De Portal Invatamant
la 06 Oct. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invatamantul viitorului - 4 aspecte cheie care definesc mediile de formare a noilor generatii06Oct.2022

Din multe puncte de vedere, construirea unei cariere de succes trebuie tratata ca un proiect de durata, care incepe chiar din facultate. Este necesara stabilirea clara a obiectivelor, planificarea detaliilor si implementarea eficienta pentru a ajunge exact acolo unde ti-ai dorit.

Studentia este una dintre cele mai frumoase perioade din viata, cand acumulam cunostinte care ne vor ajuta in viata profesionala si personala. De exemplu, viata intr-un campus universitar este solutia ideala pentru cei care locuiesc in alt oras sau pentru cei care vor sa se bucure de experienta completa a studentiei. Astfel, ai avantajul apropierii de facultate si poti invata impreuna cu colegii si lucra  la o multime de proiecte. Viata la camin are o multime de beneficii pe care merita sa le iei in considerare atunci cand trebuie sa decizi unde vei locui in timpul studentiei. 
 
Campusuri cu cladiri sigure si sanatoase 

Bugetul de student este in general limitat si este nevoie sa fie fie foarte bine calculat si planificat. De aceea, este important sa gasesti cele mai avantajoase solutii, care te ajuta sa economisesti. Pentru a face acest lucru, poti alege varianta unui camin studentesc, unde ai la dispozitie toate facilitatile necesare vietii de student, la un pret corect. De aceea, antreprenorul Liviu Tudor a construit West Gate Studios, cel mai mare campus privat din Romania, in care locuiesc aproximativ 1600 de tineri studenti, romani si straini.

West Gate Studios ofera atat spatii de cazare moderne si confortabile, cat si optiuni multiple pentru studiu si pentru timpul liber. West Gate ofera locuinte pentru tineri complet mobilate si utilate, de siguranta sporita (monitorizare si paza 24/24), de programe si activitati precum competitii sportive, petreceri tematice si workshop-uri. Odata cu pandemia, au fost implementate protocoale suplimentare de curatenie si igienizare. Acestea duc la cresterea gradului de siguranta sanitara pentru studenti.
 
Implementarea conceptului de green living 
 
Tendinta actuala este de a oferi generatiilor viitoare conditii mai bune de a locui si de a invata, pentru ca acestia sa poata beneficia de cea mai buna educatie. La finalul facultatii, studentii isi pot incepe cariera avand la baza cunostintele necesare si o experienta completa a vietii de student intr-un campus universitar modern, sigur si inovator.  

Confortul, facilitatile tehnologice si apropierea de natura se afla printre preocuparile dezvoltatorilor imobiliari, care implementeaza standarde inovatoare in construirea campusurilor universitare ale viitorului. Natura are numeroase beneficii asupra starii noastre de sanatate si de bine, de aceea este important sa faca parte din peisajul in care ne petrecem cel mai mult timp.  

Conceptul de cladiri verzi este implementat din ce in ce mai mult de dezvoltatorii care doresc sa schimbe peisajul imobiliar din Romania, inclusiv in ceea ce priveste campusurile universitare. Acestia sunt constienti de faptul ca green living este un concept esential nu doar pentru mediul inconjurator, ci si pentru sanatatea omenilor care locuiesc si lucreaza in orasele in continua dezvoltare.

Cladiri sustenabile 

Este necesar ca toate campusurile studentesti sa se alinieze treptat la cerintele unui mediu pentru locuit si invatare modern, inovator, sigur si confortabil pentru student si profesori. Conceperea cladirilor moderne de birouri se face avand in vedere cele mai noi tehnologii si standarde de siguranta si sustenabilitate. Acestea vor deveni destinatii cautate de catre studenti, unde conceptele moderne de studiu si co-living sunt implementate intr-un mod natural.

Exista numeroase beneficii pe care le ofera constructiile sustenabile, pe langa preocuparea fata de protectia mediului inconjurator, cum este reducerea cantitatii de deseuri, costuri mai mici de intretinere si starea de bine a celor care locuiesc, invata sau predau in acestea.

Se pune din ce in ce mai mult accent asupra modului prin care putem oferi generatiilor viitoare de studenti un mediu cat mai modern si inovator. 

Confort si creativitate 

Bugetul unui student trebuie sa fie foarte bine organizat, iar acestia trebuie sa gaseasca cele mai practice variante care sa ajute la gestionarea eficienta a acestuia. De exemplu, studentii pot alege sa locuiasca intr-un campus universitar modern, la standarde similare cu cele ale caminelor din vestul Europei.

In Romania exista un astfel de exemplu, West Gate Studios, care pune la dispozitia studentilor un spatiu cu toate facilitatile necesare vietii de student. Acesta este un campus cu camere spatioase, moderne, care ofera acces facil catre universitatile din centrul orasului, confortul unei locuinte comode si moderne si siguranta. In plus, ca student, te poti implica in managementul campusului, poti deveni asistent rezidential sau chiar sa obtii un internship la una dintre companiile multinationale ce isi au sediul in apropierea caminului.
 
Inovatia si sustenabilitatea sunt preocupari majore ale dezvoltatorilor imobiliari, care se intrec in a oferi studentilor conditii locative cat mai sigure si confortabile. Construirea unui spatiu modern de locuit pentru studenti este importanta pentru ca acestia sa se formeze intr-un mediu in care inovatia, siguranta si confortul sunt parte din rutina zilnica.
 
Sursa foto: Shutterstock
 
Proiecte Didactice - Modele de Nota 10
Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa

Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.




...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

invatamantul viitorului antreprenorcampusuri


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//