Si in acest an, la simularea pentru examenul de
bacalaureat au participat atat elevii claselor a XII-a, cat si cei ai claselor a XI-a. Acestia au primit subiecte diferentiate, in functie de profil: uman sau real.
Clasa a XI-a, Uman
Elevii claselor a XI-a de la profilul uman au avut la primul subiect de raspuns la 9 intrebari pe baza unei poezii scrise Mihai Eminescu. La subiectul al II-lea au avut de scris un text de tip argumentativ despre rolul bibliotecilor publice.
La subiectul al III-lea elevii au avut de redactat un eseu despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.
Clasa a XI-a, Real
Elevii claselor a XI-a de la profilul real au avut de asemenea o poezie de Mihai Eminescu la primul subiect, pe baza careia au raspuns mai multor intrebari.
La subiectul al II-lea au avut de scris un text de tip argumentativ despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan, in timp ce la subiectul al III-lea au avut de scris un eseu in care sa prezinte tema si viziunea despre lume intr-un basm cult studiat.
Clasa a XII-a, Real
Cei mai mari dintre candidatii de la profilul real au primit de asemenea trei subiecte cu dificultate medie. La primul subiect, elevii au raspuns celor 9 intrebari pe baza unei poezii la prima vedere - "In seara asta", de Adrian Maniu.
La subiectul al II-lea elevii au avut de scris un text despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi, iar la subiectul al III-lea au avut de scris un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, apartinand lui Liviu Rebreanu sau G. Calinescu.
Clasa a XII-a, Uman
Elevii de la uman, clasa a XII-a, au primit la primul subiect de asemenea o poezie la prima vedere - "Apune soarele pe dealuri", de Stefan Petica.
La subiectul al II-lea elevii au avut de scris un text despre rolul internetului in promovarea unei carti, in timp ce la subiectul al III-lea au avut de scris un eseu in care sa prezinte relatia dintre doua personaje dintr-un roman psihologic sau dintr-un roman al experientei studiat.