Proiectele "Aegir" si "Pyrrhon" ale elevilor de la Colegiul "I.L. Caragiale" din Bucuresti, premiate la NSS Space Settlement Contest 2024

De Portal Invatamant
la 10 Apr. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectele "Aegir" si "Pyrrhon" ale elevilor de la Colegiul "I.L. Caragiale" din Bucuresti, premiate la NSS Space Settlement Contest 202410Apr.2024

Proiectele a 12 elevi de la Colegiul National "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti au fost premiate la concursul international "NSS Gerard K. O'Neil Space Settlement Contest 2024". Este vorba despre proiectele „Aegir” si „Pyrrhon”, doua nave spatiale care, in viitor, ar putea ajuta la colonizarea spatiului cosmic.

Mai jos va prezentam mesajul transmis redactiei Portal Invatamant de catre Prof. Ioan Marculet, de la Colegiul National „Ion Luca Caragiale”, Bucuresti, cu privire la reusita acestor elevi.
 
Proiectele elevilor din Colegiul National I.L. Caragiale, din Bucuresti, presupun crearea planurilor a doua nave spatiale, una pentru locuit si alta ca universitate spatiala care, candva, sa poata deveni realitati prin care „orice forma umana de mutare in spatiu sa reprezinte un pas inainte catre cosmos si datorita proiectelor noastre”. 
 
Aceasta intrecere internationala provoaca, in fond, un fenomen al imaginatiei controlate. Referitor la acest proiect, Enache Filip, elev in clasa a XI-a I, profil filologie-bilingv engleza, care a avut ca obiectiv construirea unei arhitecturi social-politice pe una dintre nave, a declarat: 
 
„Pentru a castiga un astfel de concurs este nevoie de o imaginatie puternica, fecunda, care sa poata insa fi controlata de ceea ce este rational, de ceea ce intra in sfera fezabilului. A trebuit, in final, sa imaginam un viitor posibil prin excelenta al umanitatii in cosmos, devenind astfel o grupare inainte-mergatore a speciei noastre.
 
Munca la acest proiect a presupus disciplina, asiduitate si enorma ambitie. Ne bucuram, fireste, ca munca noastra a dat roade prin castigarea celor trei premii acordate de cei de la National Space Society: din 5200 de lucrari din 28 de tari, echipele noastre – parte dintre castigatoarele liceului nostru – au reusit sa ocupe, ambele, a cincea cea mai buna pozitie din lume. 
 
Astfel, devenind castigatori, speranta noastra s-a schimbat, devenind inca si mai mareata: visam sa participam la conferinta concursului NSS, tinuta in Los Angeles, California, unde am fost invitati de catre organizatorii concursului si unde vom avea sansa sa reprezentam liceul nostru, Colegiul National I.L. Caragiale, cat si tara noastra intre specialisti din domeniu, ceea ce, pentru noi, ar fi o mare sansa si o mare mandrie. Pentru asta, insa, avem nevoie de sprijin atat financiar, cat si mediatic, pentru a ne putea face proiectul cat mai cunoscut. Orice mic ajutor conteaza ca noi sa avem sansa sa ne expunem ideile castigatoare peste ocean, prin aceasta reprezentand Romania si educatia romaneasca.” 
 
Elevii echipelor premiate sunt de la clasele a X-a, a XI-a si a XII-a, profil matematica–informatica, matematica–intensiv informatica, filologie–bilingv engleza si filologie–bilingv germana – Enache Filip, Burlacu Bianca-Elena, Roznovanu Ioana, Florea Vlad Mihai, Nechita Robert, Prodan-Hora Cezar, Prodan-Hora Mihnea, Matei Canuci, Titeica-Birzescu David, Florescu Ana-Maria, Diaconu Alexandra si Munteanu David-Ioan – coordonati de profesorul de informatica, Vaceanu Cornelia.


Prof. Ioan Marculet, Colegiul National „I. L. Caragiale”, Bucuresti
 
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce MODIFICARI avem la Romana si Matematica pentru clasele V-VIII?

Clasele V-VIII din viata copilului necesita un efort de adaptare si de invatare constanta.

Programa scolara este destul de greoaie. Nu pierdeti din vedere:
  • Rezumatele textelor studiate
  • Teste rezolvate de matematica
  • Gramatica - Fise de lucru rezolvate

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

nss space settlement contest 2024colegiul national i l caragiale bucurestispatiu cosmic


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//