"Honeymoon", proiectul care aduce opt elevi ai Colegiului "I.L. Caragiale" din Bucuresti pe podium la concursul NSS Space Settlement

De Portal Invatamant
la 28 Apr. 2023 Exclusiv
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Honeymoon", proiectul care aduce opt elevi ai Colegiului "I.L. Caragiale" din Bucuresti pe podium la concursul NSS Space Settlement28Apr.2023

Opt elevi de la Colegiul National "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti au obtinut locul 2 la concursul international „National Space Society - Space Settlement”, la care s-au inscris in total peste 26.000 de elevi din 19 tari, cu 4.567 de proiecte.

Elevii echipei castigatoare sunt de la clasele a X-a, profil matematica–informatica, matematica–intensiv informatica, filologie–bilingv engleza si filologie–bilingv germana: Alexandru Mario Vlad, Munteanu David, Barbu Vald-Gabriel, Balaceanu Claudia-Sinziana, Valean Luca, Burlacu Bianca-Elena, Dimulescu Andreea-Alexandra, Budulac Maria. Acestia au fost coordonati de profesorul Vaceanu Cornelia.


Concursul i-a provocat pe elevi sa isi imagineze si sa proiecteze o statie spatiala, astfel incat sa poata mentine viata in spatiu in conditii optime, precum si de a aduce solutii originale privind spatiul cosmic si colonizarea acestuia.
 
Lucrarea elevilor de la Colegiul National "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti se intituleaza „Honeymoon” si a castigat locul  II la categoria: clasa a 10-a, grup mare. Proiectul elevilor a constat intr-o statie spatiala ce orbiteaza in jurul lui Ganymede (o ”luna”/satelit a lui Jupiter) si presupune conditii optime de viata pentru 28.800 de rezidenti si  14.200 de turisti.
 
Concursul a avut loc online, iar pregatirea s-a desfasurat pe parcursul a 9 luni. Etapa finala a acestui proiect presupune participarea fizica la conferinta „International Space Development Conference” (ISDC) din Dallas, Texas, SUA, in perioada 25-28 mai 2023. 
 
La aceasta conferinta, elevii vor avea sansa de a intalni atat specialisti in domeniu, cat si elevi din toata lumea care au pasiuni similare. 
 
"Aceasta competitie reprezinta o experienta inedita, fiind primul concurs de acest fel la care am participat vreodata. Pasionata de conditia umana si spatiu, am lucrat cu drag si cu interes la acest proiect iar intr-un final am obtinut un rezultat pe masura. Au fost si momente mai dificile, insa cu ajutor si sprijin din partea echipei am trecut foarte usor peste micile piedici intampinate. Desi concursul s-a incheiat, experienta noastra in cadrul acestuia continua, fiind invitati sa participam la etapa finala care are loc in Dallas, Texas. Acest proiect a reprezentat  o oportunitate imensa pentru mine (am invatat multe lucruri noi si  urmeaza sa participam la o conferinta oficiala din cadrul NSS). Sper ca pe viitor sa mai particip la astfel de concursuri", a declarat Bianca-Elena Burlacu, eleva in echipa castigatoare de la Colegiul National "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti.
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

honeymoonnational space society - space settlementconcurs international


x
Lasa un raspuns



Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
02Mai.2023

Horatiu 02 Mai. 2023 13:05:20

Felicitari copiilor pentru efort si dedicare!
Sa speram ca vor gasi si ajutorul financiar necesar pentru a merge sa isi ridice premiul!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//