15 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in scoala

De Mihaela Pascu
la 15 Dec. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

15 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in scoala15Dec.2023

In ce moduri ii putem sprijini pe elevii de orice varsta sa aiba obiceiuri alimentare sanatoasa in contextul in care, la scoala, tentatia dulciurilor si a snacksurilor e foarte mare? Cum stabilim si adoptam o alimentatie adecvata care nu doar ca sustine sanatatea fizica, ci are un rol esential in ce priveste dezvoltarea cognitiva si perfomanta academica.

 
Va prezentam mai jos 15 sfaturi pe care le puteti aplica zi de zi pentru a va asigura ca reusiti sa consolidati sau sa dezvoltati obiceiuri alimentare sanatoasa in randul familiei si oferind astfel copiilor cele mai bune exemple:
 
1. Micul dejun e ingredientul principal. Sanatatea incepe de la prima ora a zilei, iar micul dejun trebuie sa fie bogat in proteine si fibre. Includeti fucte, fulgi de ovaz, sucuri naturale si asigurati-va ca cei mici nu sar peste un mic dejun sanatos luat acasa. 
 
2. Oferiti in pachetul de scoala alimente atractive si sanatoase. In prezent gasim in magazine o varietate de gustari pline de nutrienti si sanatoase, fara zahar adaugat. Un exemplu il reprezinta batoanele care au in compozitie smochine, curmale, faina de ovaz, sirop de agave etc. De asemenea, adaugati fructe in pachetul pentru scoala.
 
3. Apa nu trebuie sa fie inlocuita de nimic altceva. Sucurile nu tin loc de apa, iar hidratarea corecta se face cu apa bauta zilnic in cantitati suficiente. Explicati-le ce rol joaca apa si care sunt beneficiile majore pentru organismul nostru. 
 
4. Optati pentru snacksuri sanatoase, acestea fiind disponibile inclusiv pentru categoriile care adesea ii atrag pe copii. 
 
5. Evitati, pe cat posibil, alimentele procesate si cu aditivi nesanatosi. Este important ca cei mici sa inteleaga diferenta intre un aliment sanatos si unul procesat si nesanatos. In felul acesta vor putea face singuri cele mai bune alegeri in ce priveste alimentatia pe masura ce cresc. 
 
6. Fructele si legumele proaspete trebuie sa fie incluse in alimentatia zilnica si sa fie unul dintre obiceiurile sanatoase de baza. Transformati experienta in una distractiva, pregatind platouri de fructe sau smoothieuri decorate si colorate. 
 
7. Nu ii indopati pe copii, nu le cereti sa manance portii care depasesc necesarul lor actual de calorii si proteine. 
 
8. Hidratarea corecta este un obicei sanatos in sine, iar a bea apa de mai multe ori pe parcursul zilei este unul dintre cele mai bune lucruri pe care atat copiii, cat si adultii le pot face pentru sanatate.
 
9. Nu grabiti mesele si invatati-i pe copii sa mestece corect, fara sa se indoape, indiferent de cat de tare le place un preparat. Le puteti oferi cateva informatii adaptate varstei cu privire la digestie si rolul acestui proces in organism. 
 
10. Pregatirea mesei se face impreuna cu copiii. Ajutorul acestora se traduce printr-un obicei sanatos, prin intelegerea modului in care se pregateste o masa si printr-un mai mare entuziasm pentru a degusta ceea ce ati pregatit impreuna. 
 
11. Nu sariti peste mese. Cu siguranta, exista si exceptii, dar e important sa aveti in vedere si sa respectati, pe cat posibil, un program de mese regulat pentru a evita supraalimentarea ulterioara. 
 
12. Nu folositi telefoane, tablete si nu va uitati la TV in timpul meselor. Este important ca acesta sa fie un timp petrecut in familie cu mancat constient si fara graba. 
 
13. Oferiti gustari care ofera energie copiilor si alegeti intotdeauna variantele sanatoase. Fie ca le pregatiti in casa, fie ca le cumparati din magazin, nu uitati ca exista intotdeauna alternative sanatoase si la fel de gustoase pentru aceste gustari. 
 
14. Aveti responsabilitatea de a completa informatiile pe care elevii le primesc la scoala in ce priveste o alimentatie sanatoasa. Astfel, va puteti documenta fie din carti pe aceasta tema, fie vorbind cu un nutrionist sau selectand cu atentie informatii corecte din mediul online si le puteti oferi copiilor o educatie nutritionala care sa ii ajute pe termen lung sa isi pastreze obiceiurile sanatoase. 
 
15. Sunteti exemplul cel mai bun in calitate de parinte prin comportamentul pe care il adoptati. Mancand sanatos, in casa vor fi doar alimente sanatoase, iar rutina nu va fi una nesanatoasa. Savurati impreuna ceea ce este benefic pentru sanatate fara a impune restrictii dure si fara a face din mancat o corvoada.
 
Sanatatea fizica si mentala sunt la adapost de nenumarate riscuri atunci cand implementam obiceiuri alimentare sanatoase in randul copiilor inca de la o varsta frageda. Aplicand toate sfaturile de mai sus consolidam aceste inceputuri si ne asiguram ca rezista pe termen lung, facand parte din buna crestere si educatia completa si sanatoasa a celor mici. Beneficiile pe termen lung sunt nepretuite. 
 
 
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?

Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

alimentatie sanatoasa eleviobiceiuri alimentare sanatoaseeducatie nutritionala


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//