Ultima ora: MEN schimba complet programa de invatamant din toamna

De Gavrila Cristina
la 05 Aug. 2014
43 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima ora: MEN schimba complet programa de invatamant din toamna05Aug.2014

Programa de invatamant se schimba complet in anul scolar 2014-2015, iar cei mai afectati de modificarile aduse de reprezentantii din Educatie sunt elevii din clasele I-IV.

UPDATE: IMPORTANT! Semneaza Petitia impotriva introducerii fractiilor, notiunilor de fizica, stiintele naturii si biologie la clasa a II-a, incepand cu anul scolar 2014-2015!

In timp ce cadrele didactice se plang ca cei mici au tot mai mult de invatat de la un an la altul si ca abia pot face fata materiei stufoase, Ministerul Educatiei a decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a.

Asadar, incepand cu anul scolar 2014-2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

"Obiectivul principal este calculul efectiv, matematic si formarea placerii de a lucra cu numerele. Or, daca il dopez cu atatea cunostinte, nu mai are copilul timp de sedimentarea informatiei, prelucrare, reflectie asupra a ceea ce a invatat. E totul prea galopant. Depaseste capacitatea copilului de a asimilia”, afirma Cornelia Popa Stavri, invatatoare si lider de sindicat la FSLI.

Noile manuale scolare, in format print dar si digital, pentru elevii de clasa I si clasa a II-a, vor fi realizate dupa noua programa de invatamant, impusa de Ministerul Educatiei si vor ajunge in toamna pe bancile elevilor.

Elevii de clasa a II-a vor fi asadar cobaii sistemului de invatamant in anul scolar urmator.

Acestia vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invatu abia la gimnaziu. Materia a primit insa o denumirea noua - "matematica si stiintele naturii".

"Punte si vibratii. Propagarea sunetului, de exemplu. Notiuni de magnetism la clasa a II-a, caderea libera a corpurilor. (...) Unele dintre ele nu se predau la nivelul ciclului primar. Abia la fizica, in clasele mari, in gimnaziu”, spune Florentina Zarafu, invatatoare si autor de manuale

O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie,  fizica, biologie, nutritie si vor invata cum sa previna bolile provocate de germeni.

Asadar, micutii care se pregatesc sa treaca in aceasta toamna in clasa a II-a, vor deprinde cunostinte legate de desert, Polul Nord si Polul Sud.

"Sincer nu ma mai mira nimic. E foarte bine. Putem sa incepem si de la gradinita”, spune un parinte.

"Eu cred ca este greu si nu se vor descurca cum trebuie. Ar fi bine sa ramana tot asa. Slava Domnului, si asa faceau tot mai multe decat altadata”, sustine o mamica.

Modificarea programei scolare pentru anul 2014-2015 presupune un efort in plus si pentru invatatori, care trebuie sa urmeze cursuri de specializare, pentru a invata cum sa predea copiilor de clasa a II-a elemente de fizica, matematica si biologie simultan.

Propunerea modificarii programei scolare a fost lansata in aprilie din 2013, cand liderii de sindicat din invatamant au prezentat Ministerului Educatiei o lista de observatii, care nu au fost luate in considerare pana in prezent.
 

Vedeti AICI reactiile parintilor >>


Sursa: Digi 24

Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat
TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica

NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

programa invatamant an scolar 2014 - 2015 men ministerul educatiei


x
Lasa un raspuns



Comentarii [43 comentarii]Adauga comentariul tau
16Sep.2014

Teacher 16 Sep. 2014 18:32:35

Domnule Adrian Popa...fara comentarii..pentru ca, in mintea mea ingusta dupa spusele dummneavoastra, nu rasuna decat vorba :Daca te bagi in albie,te mananca porcii. Se pare ca aceasta atitudine fata de meseria pe care o practic si de care nu am de gand sa ma las - a propos mai am pana la pensie,multumesc- dovedeste o aversiune .Poate ati avut o experienta neplacuta in scoala,poate nu ati fost suficient de mangaiat si ascultat si iubit de d-na dumneavoastra invatatoare si astfel, va varsati frustrarile aici pe toata lumea. Nu e corect sa adresati atatea cuvinte urate la adresa unor persoane necunoscute. Ma bucur ca nu am invatat scoala acum 50 de ani ...poate ca aveam acelasi limbaj ca dvs. In final, as putea sa-mi spun numele desi poate veti incerca sa faceti etimologia lui si sa ma scoateti si altfel decat ingusta la minte. In schimb va pot spune ca , am specializarea necesara pentru a preda la gimnaziu,am facut-o dar prefer caldura si dragalasenia scolarilor mici .Prefer curatenia lor,inocenta si curatenia din privire. Acest lucru dvs nu aveti cum sa-l simtiti si nici nu cred ca meritati un astfel de dar.Cu respect, o simpla invatatoare - english teacher and primary teacher asta pentru ca fac predarea tuturor obiectelor in limba engleza la clasele primare .
Imi sustin cele spuse si am convingerea ca un simplu invatator bine pregatit poate face lucruri minunate explicand in prima faza ca marul cade deoarece toamna, el este copt si orice fruct cand se coace poate fi desprins de pe planta. Desi copiii stiu ce este forta de atractie a Pamantului,etc.
O viata linistita!

PS. Pentru restul persoanelor : incercati sa filtrati ceea ce scrie presa insetata de scandal si intrigi! Aveti incredere in copii, in dvs si in omul de la catedra, oricat de ingust la minte poate fi acesta :
11Sep.2014

Cam 11 Sep. 2014 21:06:49

hei, generatia parintilor acestor copii toti am invatat tabla inmultirii in clasa a 2-a!! Exagerati cu fatalismele astea.
07Sep.2014

Mihaela 07 Sep. 2014 07:44:19

Nu mi se pare nimic exagerat. Eu predau de doi ani la o scoala internationala din Japonia, pe baza unul curriculum american de rename, Houghton Mifflin. La Matemmatica copiii invata inca din clasa intai fractii simple, o jumatate , o treime, un sfert, pe care le vor relua si aprofunda in clasele a doua, a treia etc. La stiintele naturii, invata despre magneti in clasa intai, despre dinozauri, miscarea planetelor si sistemul solar, proprietatile luminii SI ale sunetului, vibratii, starile materiei solida, lichida, gazoasa etc in clasa a doua. NU va inchipuiti acum ca se predau notiuni abstracte, la nivel de liceu. Total e insotit de flashcarduri colorate, activitati practice, experimente, documentarii si jocuri pe calculator, altfel incat copiii invata de placere SI retin aaproape totul. Sa va mai spun ca find o scoala particulara, copiii incep clasa intai la 5-6 ani, cu un an Mai devreme decat varsta standard din America? Totul se preda in engleza, desi engleza nu este limba nativa a niciunuia dintre copii. SI eu am fost uimita sa vad cat de multe notiuni sunt introduse la o varsta frageda, dar daca se face dupa o metoda eficienta, potrivita varstei, se pot face minuni. Asa se cresc geniile, viitorii oameni de stiinta si descoperitori de universuri noi. Sau doar cetateni internationali, capabili sa se adapteze in societatea in continua schimbare.
02Sep.2014

Radu 02 Sep. 2014 10:47:13

Se pare ca cei din Ministerul Educatiei care iau astfel de hotarari sunt cei care au luat la vremea lor Bacalaureatul "fara probleme" si dupa terminarea facultatii au sarit direct in posturi de inspectori scolari sau functionari in minister. Ultima oara cand au predat la clasa a fost cand au facut practica in facultate. Oare avem in sistem suficienti invatatori capabili sa predea corect si sa explice pe intelesul copiilor axceste notiuni. Sunt o groaza de profesori de specialitate care nu sunt in stare sa se faca intelesi de copiii mai mari. Probabil ca cei din minister nu au nici ei aceste cunostinte de fizica si s-au gandit ca asa poate le asimileaza si ei alaturi de nepoti cand vor citi lectia seara impreuna.
29Aug.2014

Roset 29 Aug. 2014 20:41:03

Adrian POPA 2014-08-27 13:27:41 ASTA NU POATE INTELEGE CAPETELE VOASTRE INGUSTE de aia sunteti doar invatatoare.
Mi se pare o lipsã ,,crasã” de bun simț din partea dumitale! Este adevãrat cã s-a exagerat cu comentariile despre fracții ori mai știu eu ce alte noțiuni de fizicã sau biologie ,,introduse ” an programa de clasa a II-a și care au fost anțelese cumva greșit, dar nu vãd pe ce baze faceți acea afirmație! Numai cã dumneavoastrã sunteți ,,altceva ”decat anvãțãtor nu este un argument!
29Aug.2014

Ion 29 Aug. 2014 12:47:28

Mai draga...Popa Adrian...numai un sfertodoct cu mintea ingusta ca matale poate spune invatatorilor ca au mintea ingusta. Argumente: cei care initiaza un copil in tainele instruirii si pun bazele unei dezvoltari ulterioare, pe care baze TU vei lucra in gimanziu, liceu s.a.m.d. nu pot avea mintea ingusta. TU, profesorul ultraexcelent dotat cu avansate cunostinte, pui caramizi pa fundatia turnata in ciclul primar, daca n-ai fundatie, pe ce mai construiesti matale ?? Pedagogia si psihologia copilului sunt cu mult mai aplicate in ciclul primar decat in celalalte cicluri, pentru ca unui copil intre 7 si 12 ani nu poti sa-i spui " Eu ti-am predat, maine trebuie sa stii " !! Trebuie sa fii invatator, parinte, indrumator, trebuie sa-i arati CUM se invata si multe altele pe care incepand din ciclul secundar in sus, nici un cadru didactic nu este decat un depunator la o banca elevul..ATAT ! Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce copii din ciclul primar tin atat de mult la "doamna/domnul" ??? Si ultima chestie: degeaba stii tu calcul diferential si nu stiu ce lanturi...DEGEABA LE STII DACA NU LE POTI TRANSMITE ELEVILOR, iar asta inseamna pedagogie aplicata...adica ceea ce lipseste multora dintreprofesori de cicluri superioare. Poti merge in cercetare...dar in invatamant n-ai loc...maestre.
29Aug.2014

Parinte Ingrijorat 29 Aug. 2014 00:45:33

unde si cine sunt dascalii cu pricepere si har, care sa deschida, cu rabdare si dragoste, mintile micutilor nostri?
28Aug.2014

ION 28 Aug. 2014 01:14:25

La urma-urmelor, daca lipsim de-acasa 12 ore cu serviciul, plus inca vreo doua cu transportul si piata, inseamna ca asta-i prioritatea nr. 1! - banii!!
Probabil, prin Anglia ii vor angaja si pe-ai Dv. la maturat trotuare peste vreo 15 ani, fara tabla inmultirii, fractii, notiuni elementare despre materie/fizica de clasa aII-a..., nu va obliga nimeni?!- Aveti faina?, deschideti o gogoserie la colt de strada?!, sa ne vanda, gogosi!
27Aug.2014

Sergiu 27 Aug. 2014 18:51:37

cand am vazut acest articol m-a luat cu lesin, fizica in clasa a II-a cand ea se preda in clasa a VI-a impreuna cu biologia, sa dau un exemplu: luati o galeata plina cu apa unrecipient si o palniegaleata plina cu apa e materia, palnia filtru/ adaptor a cat poate pricepe si asimila o persoana de o anumita varsta iar recipientul persoana respectiva apoi incercati sa pune-ti apa din galeata cu cea mai mare viteza in recipientul respectiv, o parte din cunostinte se vor intipari, dar restul ... nu, acum analizati si ganditi-va ca ceea ce se propune acum nu este bine, reportul dintre debit/asimilare informatiilor e prea mare, o schimbare prea abrupta, noi parinti din ziua de azi muncim 10-12 ore in ziua de azi 6 zile pe saptamana, cu salariile care le avem nu ne putem permite sa angajam bona/meditator.
27Aug.2014

Scolar De Cl 1 27 Aug. 2014 16:03:18

Am un baiat ce incepe clasa 1 in toamna. Cand am citit articolul am intrat in panica! Fizica , deja?? Dar stand un pic si gandindu-ma ca intrebarile pe care m-i le pune copilul am realizat ca asta e fizica de fapt. "De ce il atarge mangnetul pe Jerry, de ce o foaie cade mai greu decat o piatra , ca uite foaia e usoara, ce e mai mic deca milimetrul" si mai am zeci de exemple de intrabari despre corpuri ceresti, fiziologia omului etc. Imi e si frica sa-i raspund la unele intrebari de teama sa nu il invat ceva eronat. Fug repjor la google si vin victorioasa cu raspunsul. Pt ca am avut situatii in care am zis ca nu stiu si m-a intrebat ca de ce nu stiu nimic!? Intrebare: ce forma de agregare are curentul electric?? Pe celelalte le stie...Ca sa nu ma mai lungesc. Copii "cer" sa faca fizica si matematica.
27Aug.2014

Mihai 27 Aug. 2014 14:37:13

E bine ! Vom avea o tara de savanti analfabeti !!!
27Aug.2014

Adrian POPA 27 Aug. 2014 13:31:04

Si pentru final, in limba romana se spune profesoara sau invatatoare sau educatoare, teacher nu inseamna nimic, CA SA NU SPUN CA PUTEAI PUBLICA CU NUMELE TAU REAL, SAU ITI ESTE RUSINE ?
27Aug.2014

Adrian POPA 27 Aug. 2014 13:27:41

TUTULOR INVATATOARELOR ce posteaza pe acest forum curriculum vitae al lor, in locul unei pareri proprii sin sincere:

Incercati sa intelegeti ca toti avem ceva impotriva aberatiilor de gen fizica in clasa a doua, pentru care VOI nu sunteti oricum pregatite nici sa nu vorbim de calificare.
Inmultirea, lucrul cu fractiile, impartirea, executia operatiilor in ordinea parantezelor, daca le incepi in clasa a 2-a si le termini in clasa a 4-a este perfect.

Dar nu poti face fizica fara matematica, nu poti explica de ce cade marul din copac fara sa stii matematica Newton intii a terminat facultatea de matematica si pe urma s-a apucat de fizica, inaintea lui Archimede a facut la fel. ASTA NU POATE INTELEGE CAPETELE VOASTRE INGUSTE de aia sunteti doar invatatoare.

NIMENI nu are probleme daca copilul invata cunostiinte generale de geografie si chiar istorie din clasa a doua.

Si in incheiere daca aveti atita experienta incercati sa predate la clasele 5-8 macar.
27Aug.2014

Adrian POPA 27 Aug. 2014 13:18:38

TEACHER, te-ar deranja sa predai calculul diferential in clasa a patra daca iti pun la dispozitie materialul pedagogic necesar ? Iar daca nu te descurci propune sa predai in clasa a treie Lanturi de nastere si moarte tip Marcov, te bagi ? Esti invatatoare degeaba de atitia ani, si apropos nu ar fi cazul sa iesi la pensie sa ne lasi in pace ?
27Aug.2014

Aldea Letitia 27 Aug. 2014 13:06:42

Din intamplare stiu cum e acum material de clasa I si am fost oripilata. Baiatul mic face la gradinita mai multa engleza decat baiatul mare la scoala. A terminat clasa cu FB si stie 2 cuvinte in engleza dupa un an de zile. Era si timpul sa structureze altfel material, sa aduca mai multe notiuni. Creierul e ca un burete la varsta asta si nu cred ca lectiile nu vor fi structurate pentru varsta lor. Dar tu ca parinte trebuie sa te ocupi mai mult de copil acum si asta deranjeaza pe multi care in plus de ce invata la scoala nu mai depun nici un effort acasa pentru copilul lor. In Anglia incep sa-i ivete sa scrie sa citeasca de la 5 ani.
27Aug.2014

Iulia 27 Aug. 2014 12:38:21

Dragi idioti din Minister, eu personal, astept sa se introduca, incepand cu clasa intaia, "Teoria Relativitatii" a lui Eistein, "Mișcarea particulelor mici suspendate an lichide staționare, conform cerințelor teoriei cinetico-moleculare a cãldurii", si "Electrodinamica corpurilor an mișcare". .... Probabil ca asa doriti sa eradicati cretinismul existent la nivel de minister precum si analfabetismul care, datorita unor "experti" de-ai d-voastra, a ajuns in 25 de ani cam la 50%, in randul tinerilor. Din pacate!
27Aug.2014

Julia 27 Aug. 2014 11:20:33

Oamenii, in cea mai mare parte, sunt reticenti la schimbari.
Generatii intregi de actuali parinti, am invatat inmultirea si impartirea in clasa a II-a, cand aveam 7 ani nu 8 ani cum au copiii nostri. Aveam materii care se numeau "Geografie" si " Cunostinte despre natura", "Matematica " doar ca, inca din clasa I, s-au comasat si se numesc " Matematica si explorarea mediului".
E adevarat ca schimbarile in sistemul de invatamant au tot aparut deodata cu schimbarea ministrilor nostri "eminenti" dar hai sa ne reintalnim virtual la sfarsitul clasei a II-a si sa analizam atunci ce a fost bine si ce nu.
Eu sunt mamica de copil de clasa aII-a. Voi fi alaturi de fetita mea cat imi sta in putinta si sunt sigura ca vom finaliza cu brio si urmatorul an scolar am si experienta copilului mai mare care acum are aproape 14 ani; tot timpul l-am ajutat si sustinut si rezultatele lui au fost excelente
27Aug.2014

Silvia 27 Aug. 2014 10:08:14

Ministerul Educatiei a decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a, sau incapabilii si inadaptatii care au fost numiti acolo? Au ei oare copii de clasa a II-a, ca sa-i supuna la acest efort care nu este necesar atat de timpuriu? Inca o dovada ca "Noi muncim, NU GANDIM"! Rusine sa le fie!!!
26Aug.2014

ANA 26 Aug. 2014 19:49:05

Sunt prof. inv. primar de peste 30 ani si consider ca reintroducerea Tablei inmultirii la clasa a II a e binevenita.Pana la finalizarea ciclului primar, copiii au timp sa si-o insuseasca temeinic. In ceea ce priveste celelalte schimbari, daca vor tine seama de particularitatile de varsta ale scolarilor si vor exista materiale didactice si auxiliare adecvate ceea ce ma indoiesc,atunci vom putea da testarile de tip european si acestea vor conta si vor spune ceva despre invatamantul nostru. Daca...
26Aug.2014

Nu 26 Aug. 2014 14:58:47

Ce e rau in asta? Oamenii sunt in continua evolutie, daca mentinem aceasi materie de rahat vor iesi si ei, la fel ca noi, cu nimic in cap dupa liceu. La clasele 1-4 macar mai inveti ceva, ar fi utila boschetaria asta, + ca nu-s a 2-a deci nu-mi pasa.
24Aug.2014

Ion 24 Aug. 2014 22:42:04

La sfarșitul anilor 70 și anceputul anilor 80 au fost introduse, la clasele mici, mulțimile.
O discuție antr-un troleibuz antre doi adulți; unul avea langã el un copil de 7-8 ani.
Cei doi adulți se lamentau, așa cum o fac acum unii an comentariile lor, ce jale și chin pe bieții elevi. Ce dezastru pentru copii. În toiul jelaniei a intervenit copilul: e greu pentru voi, pentru mine e foarte simplu.
Concluzia o trage fiecare.
24Aug.2014

Laura 24 Aug. 2014 15:23:37

2 + 5 = 7
23Aug.2014

Ina 23 Aug. 2014 15:58:37

Si "teacher" , inca ceva, de ce cand predai o notiune nu stai mai multe ore pe acea notiune? pentru ca daca ai sta nu ai reusi sa predai tot ce e scris in programa, nu? deci, programa e incarcata, atunci daca e incarcata de ce vrei sa o supraincarci??? De nenumarate ori doamna invatatoare a fiului meu s-a plans ca nu are timp suficient pentru cate o lectie, oare de ce? Ca era ea incompetenta? Nu, pentru ca era prea multa materie de predat. Asa ca stai linistita in banca ta "teacher" si nu mai te lauda tu cu copiii tai " geniali" si nu mai scrie pe aici aberatii
23Aug.2014

Ina 23 Aug. 2014 15:42:52

nu te supara "teacher",
daca copiii tai sunt "genii" altii poate ca nu sunt atat de "fericiti" ca si tine. Nu obliga pe alti copii sa nu aiba copilarie. Fiica mea are 3 ani si nu stie bine sa vorbeasca, daramite sa mai cunoasca literele. Lasa copiii sa fie copii. De ce sa impovaram copilul cu atatea elemente noi buluc si dupe ceva timp cand ii intrebi ceva sa nu mai stie nimic. Pentru o memorie de lunga durata trebuie lasat mai mult timp sa se repete de mai multe ori , sa se sedimenteze ce au invatat. Sistemul vechi, cum am invatat noi , a fost mult mai bun, intreaba un roman ceva de cultura generala si intreaba un strain, sa vezi care raspunde corect si care nu. Iti spun eu, va raspunde romanul, ala care a invatat pe sistemul ala vechi de acum 50 de ani .
Si spui ca trebuie sa luam lucrurile in joaca, care joaca? ei nu mai au timp de nimic.
21Aug.2014

Teacher 21 Aug. 2014 22:48:51

Eu nu inteleg de ce atata agitatie. Sunt invatatoare la clasa a II-a si, anul trecut, am predat adunarea si scaderea cu trecere peste ordin. A fost lejer. Copiii au prins imediat. Generatiile actuale au inteligenta , au materiale, au resurse. Foarte bine ca se introduc notiuni de geografie. Dumneavoastra, dragi parinti, cand mergeti la munte , ce le spuneti copiilor despre munte? Ce este muntele? Ce le povestiti despre soare? Despre planete? Am un baietel de 4 ani si 5 luni care, din proprie initiativa a inceput sa citeasca in aceasta vara. La nici 2 ani stia literele. Din joaca a invatat tot ce stie. Enumera planetele si pun pariu ca, daca ma ia cineva repede , nu stiu sa le spun in ordine asa cum o face el. Va ingrijoreaza fractiile! Cum sa citeasca ceasul daca ei nu stiu ce este acela sfert? Jumatate? Cum sa stie acestea daca nu stiu impartirea? Asa cum spunea cineva, in mainile unui invatator priceput totul trebuie sa para usor de invatat. Nu va mai speriati , dragi parinti! Copiii dvs sunt inteligenti, au sete de cunoastere, vor sa stie, au un milion de "de ce ?"- uri. Eu sunt de parere ca trebuie sa progresam si sa lasam ce a fost acum 50 de ani. Rasa umana evolueaza si dvs vreti sa se invete ca acum 50 de ani? Cu respect, dragi parinti, va doresc sa va traiasca puii si sa invatati de la ei sa luati lucrurile in joaca !
15Aug.2014

Dana 15 Aug. 2014 06:55:19

Si la gimnaziu ce mai invata? In ritmul asta liceul se va transforma in curand in scoala profesionala pentru ca toata materia va fi acoperita in clasele 1-8. Cred ca asta e si scopul.
10Aug.2014

Mertan 10 Aug. 2014 17:14:23

minunate vorbe ,doamna Marina.
09Aug.2014

Ile 09 Aug. 2014 23:07:57

voi cand dracu ati invatat , ma,despre, jumatate, sfert, dublul unui numar, triplu, adunare repetata?????. V-ati facut toti prostii invatatori si nu stiti cum sa lucrati cu copiii inmultiri si fractii? Stati mai linistiti, duceti-va la clasa si va vor invata copiii! Sunt mai receptivi si mai destepti decat voi. Vai de voi, nici cand se misca ceva in bine in invatamant nu simtiti. Tocilarilor! "Haretilor"!Daca ministrul acesta ar face si o selectie in randul personalului didactic,ar ramane in istorie,ca si Marga, ca a miscat lucrurile in educatie. Pentru parintii influentati de niste "invatatorese" fara har, le pot spune ca pot copiii lor invata , in joaca,cu drag, fara efort, inca din clasa aII-a si fractii, siinmultiri, si....important e talentul celor care-i invata. E o chestie de ...magnetism, de talent, de har, de dragoste pentru copii, de competenta. Ca sunt din ce in ce mai putini acestia?E adevarat!Dar oamenii valorosi nu mai vin in invatamat caci sunt sfidati de societate, prin recompensa salariala derizorie, si de semianalfabeti imbogatiti care cred ca ,inmultindu-li-se banii in conturi sau la saltea, le creste si valoare lor ca ... finte bipede.Bravo,Pricopie! SI nu sunt PSD -ist!!!! Da-le "programe " la ...prostanaci!
07Aug.2014

Zizi 07 Aug. 2014 17:40:13

Cobai direct, ce atata zarva, ce sa facem daca "prostim" de la atata "educatie" si suntem ca o turma de oi, magnetism?? forta?? hai laso balta! Draga ministru al educatiei lasa copilaria copiilor ca nu vrem sa le facem "ministrii" !!!!
07Aug.2014

UN ELEV In II-a 07 Aug. 2014 11:40:06

Cinste cadrelor didactice care au format parinti de azi. Un "nene" din vechime a spus : " Dezbina si condu!!! " iar altul : "Dati-le paine si jocuri !!!! "
Cam asta vor si astazi de la noi. : NIET CULTURA.

Problema nu este ce invatam. Problema este cum invatam. Problema se sparge in capul parintilor si a profesorilor care nu stiu ce se va intampla maine. Un nou ministru - o noua lege a invatamantului. HA - HA - HA. Deci dragi colegi hai sa ne pregatim cat mai bine sa trecem cat mai repede prin scoala asta tip alba - neagra si ORIZONTURI LARGI ne asteapta. ca aici nu se poate sta. Peste mari si tari ca Fiul lui ROSU IMPARAT o vom gasi pe ILEANA COSANZEANA . Fratele meu invata BASMUL in clasa a 12-a. Conform programei.
07Aug.2014

DUMINICA 07 Aug. 2014 08:38:33

foarte bine cã la clasa a II-a se va face anmultirea
sunt anvãțãtoare și stiu ce spun
07Aug.2014

Marina 07 Aug. 2014 02:02:43

Sunt cadru didactic de cariera: am 36 de ani vechime neintrerupta in invatamant si doresc sa va transmit ca aceasta cariera inseamna doar vocatie!, daca vreo colega se va fi plans, inseamna ca sigur si-a gresit menirea!! ...Dragi parinti!, va asigur ca si acum 10-15 sau 20 de ani, tot in clasa a II-a se invata tabla inmultirii?!, iar eu, poate chiar si dumneavoastra?!, tot ca pe o poezie poate, am invatat-o!, e drept ca n-a pocnit capul nimanui, de-atata inteligenta..., nu se va intampla niciodata! Dar macar am exportat la propriu, inteligenta, in toata Europa si peste Ocean!!, nu va mai plangeti ca babele de-acum 55 de ani, de sedeau duminicile-n poarta sau colt de ulita, pe marginea santului, cu sacul sub sezut!..., bunica-mi spunea ca noi nu iesim!!, nu barfim ca prostele satului!... - Avea ceva mandrie romanca aceea!!, cred chiar, mie mi-a transmis-o!!, cu toate ca mi-ar fi placut atat de mult sa iesim..., locuiam chiar in colt!!, copii marunti, cu care sa ma pot juca, nu erau prin vecini?!, ar fi fost foarte interesant macar asa, dincolo de poarta si gard?!!, orizontul se largea!?! Dar bunic alesese! - A ales bine!!

...Prin 2002, cred, vara, in vacanta mare am cumparat nepoatei mele un C.D. cu revista: am descoperit acasa, cand l-am instalat ca era de fapt un soft educational, o adevarata comoara pentru copila de 3-4 ani! - n-am voie sa folosesc ghilimelele, cred!..., se numea ADUNAREA SI SCADEREA si era editat de Erc-Press Educational - undeva, prin Bucuresti, cu sediul...
Zona periferica in care profesez de o viata este o zona defavorizata: ..ghetouri" !?, sau cate 10 etaje de confort 3!?? - In toamna aceea, cand am revenit din Capitala in orasul meu, am hotarat ca si copiii mei de la clasa... merita sa beneficieze de acest privilegiu!, de problemele ilustrate, de programul interactiv, de un calculator, fie si S.H.! si-am cumparat de la o firma, in rate, cu banii din poseta mea personala, un asemenea S.H.!! Asa am descoperit INMULTIREA SI IMPARTIREA, aceeasi Editura, acelasi gen de soft educational!!, VI-L RECOMAND CALDUROS, PENTRU MOMENTELE DE RELAXARE ALE COPIILOR DUMNEAVOASTRA, IN FATA CALCULATOARELOR - care trebuie sa ramana doar instrumente de lucru cu softuri educationale, in mainile lor!!
Evident, am o intreaga colectie!, am tot comandat cu banii mei, apoi, cu banii Guvernului - atunci cand ni s-au oferit?!... Si nu e mai putin adevarat ca am descoperit si alte asemenea Edituri media: INFOMEDIA, MULTIMEDIA... -sunt tot in Capitala acum, atat retin!..., dar pentru logica invatarii inmultirii si impartirii, cei sus-mentionati au ca rationament de fapt, compunerea si descompunerea... - Cam 18-20 de ron, si copilul are profesorul virtual alaturi, timp in care beti cafeaua, cititi un articol...
06Aug.2014

Andrei 06 Aug. 2014 13:56:37

Pt.Cristina,

Pana acumnu au invatat fractii in clasa a II si cu 4 sau 5 ore pe saptamana de lb. romana, tot nu stiu sa scrie. Ce scuza au profesorii de romana?
06Aug.2014

Grigali 06 Aug. 2014 13:36:48

Astia au depasit limita admisa de tampenie!!!

Este fantastic... nu este suficient ca au adus tara asta la un nivel de cultura sub medie dar stai si te intrebi "cine si de unde o sa-ti mai plateasca pensia??"
06Aug.2014

E Simplu! 06 Aug. 2014 12:30:49

Dar cine va opreste oameni buni sa atacati in justitie astfel de ineptii????....E foarte simplu de explicat...trepata a treia senzoriala apare undeva la nivlelul clasei a treia, adica gandirea logica...tot atunci apare, inevitabil si uitarea...derbedeii care au "compus" aceste manuale si programe ar trebui actionati in judecata???....Asociatiile de parintisunt la nivelel oricarei scoli ar trebui sa dea in judecata idiotenia asta...!!!
06Aug.2014

Camelia Toma 06 Aug. 2014 12:18:26

Propun sa fie evaluati an prealabil cei care au ”emanat” modificãrile. Subiecte la alegere: magnetismul terestru sau animal, miscarea oscilatorie periodica, circuitul imprimat, starea fizicã si mentalã a MEN.
06Aug.2014

Cristina 06 Aug. 2014 10:43:35

Mda, si cu o astfel de programa, ne mai miram de ce scriu toti adolescentii "v-a fi" si "ve-ti face" pe facebook ... Daca ei invata fractii la clasa a II-a, cand sa mai invete cum e cu cratima ?
06Aug.2014

Grigoras 06 Aug. 2014 10:24:31

Dragilor..ce visati noaptea puneti in aplicare ziua?
Elemente de fizica ?
Notiuni de magnetism?
Ei nici nu stiu sa citeasca bine in clasa a IIa.....si voi ii luati cu ,,Punte si vibratii,, ,,Magnetism,, ,,Propagarea sunetului,, fractii si inmultire ?
In clasa a IIa?
Nu sunteti in toate mintile!!!
06Aug.2014

Vilmaristul 06 Aug. 2014 08:47:17

mai ................nici nu stiu cum sa va numesc
ei nici nu stiu bine sa citeasca si voi ii luati cu magnetismul?
pai le introduceti biologia care se bate cap in cap cu religia?
olimpicii nostri au invatat matematici superioare , fizica chimie din ciclul prescolar?
05Aug.2014

Iuliana 05 Aug. 2014 22:07:42

Bataie de joc e prea putin spus!!! ceea ce fac ,,inteligentii,, din minister nu e altceva decat sa ne nenoroceasca copii! si ne mai intrebam de ce sunt atat de putini absolventi de bacalaureat? ce ne mai mira,cand pui un copil de 7-8 ani sa asimileze intr-un an scolar atat de multe cunostinte,mult mai multe decat ii este capacitatea?oare vor ca acesti copii sa ajunga la sfarsitul clasei a IV-a ministri in locul lor,iar noi ca parinti nici nu avem habar? SA LE FIE RUSINE!!!
05Aug.2014

Roset 05 Aug. 2014 22:04:01

Dana Ivan,
Cine ți-a spus cã la ,, țarã ” ar fi mai puțin dotați copiii, te-a DEZINFORMAT! Termenii ,,destul de grei” se referã la nivelul de dezvoltare fizicã și mai ales intelectualã! Nu sunt repartizați pentru sat șau oraș! Cã programele școlare trebuie revãzute și aerisite este cu totul o altã poveste!
Și, aoropo, programa de clasa I s-a aplicat din anul școlar trecut! iar cea de la clasa pregãtitoare din 2012/2013.
05Aug.2014

Dana 05 Aug. 2014 21:54:56

Dragii mei, aceasta programa școlarã este aprobatã din martie 2013. La voi se potriveste bancul: Un ardelean roman ai da o palmã unui consatean ungur și ai spune: "Mã, voi l-ați omorat pe Mihai Viteazu!" Ungurul ai rãspunde: " Oho, asta era acum peste 400 de ani!"."Da, mã, dar eu acum am aflat" a rãspuns ardeleanul mucalit....
05Aug.2014

Dana Ivan 05 Aug. 2014 21:48:59

Nu stiu de ce nu se discuta si din perspectiva celor de la tara... La oras pot fi si copii supradotati,burdusiti de carte,dar la sate,ce ne facem?? Sunt termeni destul de grei in ceea ce priveste Stiintele naturii. Si fractiile ,de asemenea sunt greu de inteles pentru un copil de clasa a2-a,oricat ai desena sa poata intelege.. In loc sa usureze programa scolara , ”desteptii” nostrii o fac din ce in ce mai grea.SA VA GANDITI LA COPIII SARMANI DE LA TARA,”DESTEPTILOR”””
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//