Tehnologia avanseaza rapid si atrage in acest proces si copiii, de la o varsta tot mai frageda. Elevii din invatamantul primar au primit deja primele manuale digitale, isi scriu temele pe tableta, le verifica pe internet si le scot la imprimanta. Bonus, temele scrise in word sunt chiar si corectate automat, in cazul in care contin greseli de scriere. Sunteti de acord cu temele scrise la calculator? Exprimati-va opinia in caseta de comentarii de la finalul textului!
Copiii sunt astfel atrasi de lumea digitala si, cel putin aparent, aceste mijloace moderne ii conving sa isi scrie temele singuri, fara sa fie impinsi de la spate de parinti si fara sa solicite ajutorul acestora.
Desi considerati ca acest aspect reprezinta un beneficiu atat pentru dvs., pentru ca sunteti scutiti de efort si de timp pierdut la realizarea temelor celor mici, cat si pentru copii, luati in calcul faptul ca acestia isi vor iesi din ritm. In primul rand, isi vor pierde abilitatile dactilografice, nu isi vor forma un scris frumos, iar in al doilea rand gadget-urile electronice le distrag intotdeauna atentia de la activitatile educationale.
Fiind conectati tot timpul la internet, trebuie sa stiti ca cei mici vor fi tentati sa lucreze la teme in timp ce stau si pe Facebook, messenger, asculta muzica sau chiar fac pauze mari pentru a se juca. Va asumati aceste riscuri?
De asemenea, cititul cartilor electronice poate atrage cu sine numeroase dezavantaje pentru elevi. In primul rand, probleme ale ochilor, din cauza ecranului luminos, dar inseamna si mult timp pierdut, acestia fiind nevoiti sa urmareasca uneori diverse videoclipuri sau reclame inainte de a avea acces la textul integral, ecranul se umple constant de link-uri inutile, iar pe deasupra necesita energie electrica pentru a functiona.
Cartile electronice au insa si unele avantaje - pot fi citite in orice conditii, pe lumina sau pe intuneric si au functii de zoom sau de redimensionare a literelor. Cu toate acestea, sunt mult mai scumpe decat cartile de hartie, necesita un dispozitiv de stocare, iar uneori se confrunta si cu defectiuni de software.
Asteptam opiniile dvs. referitoare la acest subiect in caseta de comentarii de la finalul textului!
Lazar 06 Nov. 2014 20:45:19
BUNA ZIUASUNT O MAMA A UNEI FETITE DE 8 ANI SI NU SUNT DE ACORD CU SCRISUL TEMELOR PE CALCULATOR DIN CEL PUTIN 2 MOTIVE.
1. SANATATE
2. DEZVOLTARE
INTR-O TARA CARE SUNT FOARTE MULTE FAMILII LA LIMITA SARACIEI NU CRED CA ESTE POTRIVIT ACEST LUCRU , ASA CUM NU ESTE POTRIVIT ACEST MANUAL PE TABLETA PENTRU CLASELEPRIMARE.
IN CE STARI SE AFLA SCOLILE DIN ROMANIA?
IN CE STARE ESTE EDUCATIA IN ROMANIA?
VREM CALCULATOARE ,DAR AVEM CITE 30-40 DE COPII INTR-O CLASA , NU AVEM BAZA , DOTARI SI CONDITII ESENTIALE.
AVEM NUMAI EXPERIMENTE IN INVATAMINT PE SEAMA COPIILOR.